Podcast Spirituele Appeltaart

Lichaamsgerichte Therapie, Kinesiologie, voelen, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling. De ingrediënten voor deze podcast, waarin ik met therapeuten, coaches, schrijvers, levensonderzoekers praat over hun aanpak, visie en gedachten Maar vooral: hoe doen zij dat in hun dagelijks leven?

Want Spiritualiteit en Zingeving zijn mooie woorden. Ik kan heerlijk in mijn tuin rommelen, pratend en knuffelend met mijn appelboom, maar uiteindelijk dien ik wel de appels te plukken en er appeltaart van te maken… wat heeft het anders eindelijk voor zin? 

Ik ben dus vooral nieuwsgierig: wat doen we met al onze inzichten uit de spiritualiteit in het dagelijks leven?

In deze podcast vind je inspiratie uit gesprekken met gewone mensen die in hun praktijk mensen begeleiden op allerlei vraagstukken. Lichaamsgericht, vanuit een spirituele en energetische grondslag. Hoe vertalen zij wat ze zien, voelen, ervaren? Hoe brengen ze het ongeziene en het geziene samen, hoe betrekken ze het lichaam erbij? En.. hoe doen zij dat zelf, in hun eigen leven?

Afleveringen en Extra Informatie

Hieronder vind je de afleveringen van Spirituele Appeltaart en links naar de onderwerpen waar over gesproken wordt in de podcasts. Volg me op spotify en facebook als je meteen wil weten wanneer er een nieuwe aflevering online komt! Om een aflevering te luisteren, klik op de afbeelding, dan wordt je doorgeleid naar spotify.

Aflevering 4 – Annechien Broekmeijer, Levenscoach bij Essentieel Ondernemen

e aflevering heb ik een mooi gesprek met Annechien Broekmeijer. Ik ken haar als een nieuwsgierig, intuïtief en betrokken persoon, die altijd net wat verder kijkt dan wat er aan de oppervlakte speekt. Zij doet dit op een unieke manier door haar eigen kennis en wijsheid rondom levensvragen, systemisch werk en spiritualiteit in te zetten.

In dit gesprek hebben we het onder meer over systemisch kijken, het belang van persoonlijk leiderschap, juíst als er spiritualiteit bijkomt en waarom lichaamswerk een prachtige ingang is naar volledig aanwezig zijn in je bedrijf, je werk én je leven.

Hier vind je de link van het gesprek:

https://open.spotify.com/episode/4I4L500PDMXB9IlFbJq0fm…

Wil je meer weten over Annechien, zie dan de links bij de shownotes onder de aflevering. Je kunt haar ook vinden op facebook en Linkedin!

Aflevering 3 – Aria Den Hartog, Ontwikkelaar en Trainer Bodycoaching

In de derde aflevering heb ik een inspirerend gesprek met Aria den Hartog. Een pionier in het vakgebied van Kinesiologie en lichaamswerk. Bevlogen, gepassioneerd én veelzijdig. Sinds ze zelf met het vak in aanraking kwam met Touch for Health in 1984 heeft ze deze methode honderden keren doorgegeven via trainingen en consulten.

In 2014 ontmoette ik haar voor het eerst –  en ervaarde de impact van haar enthousiasme en levenslust. De laatste jaren heeft ze de mooiste technieken uit al haar kennis samengebracht in het boek en de methode ‘Bodycoaching’.

Een inspirerend gesprek over de eenvoud van haar methode, de kracht van lichaamstaal en de essentie het nu.

Hier vind je de link van het gesprek:
https://open.spotify.com/episode/5rCKuS2qftkWpIKBXOu8y5?si=62fc9843a6ed4555 

Wil je meer weten over Aria, haar methode en het boek, neem dan hier een kijkje: https://www.bodycoachinginternational.com/

Aflevering 2 – Jawi Bakker, Systemisch Coach en Opsteller in de natuur

 

In deze tweede aflevering ga ik in gesprek met Jawi Bakker.  In het werken met Jawi ervaar je een krachtige authentieke aanpak, waarbij alles wat er is, meedoet. In alle rust brengt hij je naar binnen door buiten te laten spiegelen. In alles spreekt zijn diepe kennis en ervaring met lichaamswerk. Ik sprak met hem op een koude en daardoor witte en mysterieuze ochtend in de bossen rond Arnhem.

Een prachtig gesprek – over de taal van het lichaam, de impact van het veld, onze voorouders, trauma en de kracht van zijn in het nu.

Hier vind je de link naar het gesprek:

https://open.spotify.com/episode/2oXiC6Kr8rsr3KeWyLzPsh…

Wil je meer weten over Jawi, het Toptraject of de reis naar Zweden, bekijk dan zijn website: ⁠https://www.lightyourlife.eu/⁠ of zoek hem op op facebook of Instagram, waar hij regelmatig inspirerende teksten en videos plaatst.

 

Aflevering 1 – Els Jansen, Kinesioloog en Zichtverbreder

In deze eerste aflevering ga ik in gesprek met Els Jansen. Zij is al 30 jaar Kinesiologe en heeft een schat aan kennis en ervaring over dit prachtige vak, lichaamsgericht werken en spiritualiteit. Het werd een mooi en open gesprek, waarin haar bevlogenheid en passie duidelijk naar voren kwam.

Meer over Els vind je op haar website: www.touch4els.nl

Het Interview met Christa Keding vind je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=idNSJ9yP6vY

Het Interview met Coby Schasfoort vind je hier:

https://zichtverbreders.nl/links-en-artikelen/interview-met-coby-schasfoort-spanbroek

 

Ben je nieuwsgierig en wil je mij een keer spreken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.