Ik beweeg met je mee

‘Jij leeft zes levens tegelijk’, zeggen mensen vaak tegen me. En dat klopt: ik ben onderzoekend en nieuwsgierig en houd van nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Als ik iets interessant vind, wil ik er alles over weten, lezen, horen en zien. Daarna ga ik het verwerken, analyseren, verbanden leggen, uitproberen en toepassen.

Mijn nieuwsgierigheid heeft me veel opgeleverd: een brede interesse en een brede aanpak waardoor ik bij elke situatie steeds weer vanuit andere invalshoeken kan zien wat past. 

Lichaamsgerichte therapie heeft mij altijd aangesproken: ik ontdekte hoe ik door beweging en gevoelservaringen toe te voegen aan mijn denken veel verder kwam. Het hielp mij uiting te geven aan wat er in mij omgaat. Hierdoor krijg ik makkelijker toegang tot dat wat vast zit en naar buiten wil.

Mijn weg naar het nu

In 2011 rondde ik de opleiding tot Kinesioloog af. In mijn andere werkveld (re-integratie en coaching) gaf ik al jaren opleiding, dus het was een soort natuurlijk vervolg om me vanaf 2013 ook te gaan verdiepen in het geven van trainingen binnen de Kinesiologie. Eerst als instructeur Touch for Health en vanaf 2014 ook als instructeur en Faculty van de Wellness Kinesiologie Nederland. Ik was jaren bestuurslid en later mede-eigenaar van Welkin en ontwikkelde en doceerde mede het curriculum en leidde vele Kinesiologen op. Lesgeven zit in mijn bloed. Ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaring te delen op praktische en toegankelijke wijze.

In 2022 maakte ik de keuze om weer helemaal voor mijn eigen praktijk te gaan. Door aan kleinere groepen les te geven naast de 1-op-1 begeleiding van klanten. Het geeft ruimte om de diepte in te gaan en aan het persoonlijke proces te werken. Dat is voor mij, vooral als het gaat om intimiteit en trauma, een bijzonder fijne en effectieve manier van werken.

Het brengt me ook dichter bij huis; meer tijd met mijn twee pubers en makkelijker met de hond het bos in tussen de middag. Mijn praktijk in Bergen op Zoom ligt vlak bij de uitgestrekte bossen van Lievensberg. Regelmatig verplaats ik ook de sessies naar het bos, de natuur weet uitstekend hoe te helpen bij systemisch werk. Simpeler leven. Meer geven en delen en daardoor grootser ervaren.

Vrouwen helpen thuis te komen in hun lichaam, te groeien en verder te komen op het gebied van intimiteit, seksualiteit, traumaverwerking en persoonlijke ontwikkeling. Dát is waar ik mijn tijd, mijn ziel en zaligheid in wil stoppen. Vanuit eigen kennis en ervaring, vanuit verbinding. Want dat is wat alles samenbrengt; nieuwsgierig naar wat de ander beweegt, beweeg ik als begeleider met je mee, zodat ik je kan spiegelen en je met meer passie zelf verder kan gaan.

Dit is wat mij in beweging brengt

Het is mijn missie om vrouwen te helpen thuis te komen in hun lichaam. Met lichaam en ziel in harmonie simpelweg te zijn, zodat het leven leuker en relaxter wordt. Tegenslagen horen erbij en een toverstaf die je gelukkig tovert, bestaat niet. Wél kan ik je begeleiden zodat je jezelf

beter leert kennen. Hoe je in fijne en moeilijke tijden bij jezelf kunt blijven en daarnaar kunt handelen. Op die manier blijven tegenslagen wat ze in wezen zijn: een tijdelijk moment dat groei brengt voor een stromend leven vol overvloed.

“Mijn ervaring met Marjolein is warm en positief. Zij is voor mij een hele deskundige en betrokken therapeut met een open vizier bij wie je je in goede en veilige handen bent”.​

M

“ik heb bij marjolein altijd het gevoel dat ze naar me luistert zonder oordeel. Alles is bespreekbaar, in een veilige setting, ze geeft fijne feedback. ze neemt in haar behandelingen mee wat er vooraf besproken is, en gebruikt alles wat ze weet over mijn leefsituatie in haar cochings gesprek. Na een bezoek aan marjolein kan ik er weer een tijdje tegen!”

Xandra

Voor duidelijke en onduidelijke klachten of juist als je verder wilt komen dan je bent, ben je bij Marjolein aan het juiste adres. Zelfs als je zelf niet helemaal weet wat er aan de hand is, weet zij het op te sporen. Omdat je lichaam niet liegt en alles met elkaar in verbinding staat. Ik klopte bij Marjolein aan met allerlei vage klachten, zat niet lekker in mijn vel. Al na een behandeling merkte ik zoveel verbetering dat ik sindsdien af en toe terug ga voor ‘onderhoud’. Ik voel me weer thuis in mijn lichaam. Iedereen die ik tot nu toe heb doorgestuurd naar haar is net zo enthousiast. Ook mijn kinderen heeft ze heel goed geholpen met slaapproblemen. Marjolein is bovendien ook nog eens een heel prettig mens met wie je ontzettend kunt lachen.

Sandy