Mijn aanpak

Ik werk lichaamsgericht, dat wil zeggen dat ik naast gesprekstechnieken en coaching ook rechtstreeks met het lichaam werk. Met een combinatie van praktische Kinesiologie, EFT, Trauma release, bekkenwerk en acupressuur onderzoeken we samen waar en waarom jouw lijf vastloopt en vooral: hoe we daar op een zachte manier, vanuit vertrouwen, weer beweging in krijgen.

Wat beweging brengt

Aanraking en voelen is een van de belangrijkste communicatie middelen van het lichaam. Het lichaam leert door ervaren. Zintuigelijke waarnemingen (zien, horen, voelen) en onze interpretatie van de situatie – we krijgen de hele dag door prikkels en feedback te verwerken. Vervolgens passen we ons aan. Altijd met als doel te overleven, verder te kunnen. 

Een ongelukkige val, een vervelende intieme ervaring, zwangerschap en bevalling, onveilige hechting, hormonale onbalans – er kunnen zoveel redenen zijn waardoor je niet meer goed in contact bent met je lichaam. 

Het lichaam gebruikt het celgeheugen om ervaringen vast te zetten en daar een volgende keer op te anticiperen. Traumagerelateerd reflexmatig gedrag is vaak veel uitgebreider en subtielere dan we ons bewust zijn. De cellen in beweging brengen, brengt het bewustzijn in beweging. En dat geeft ruimte andere keuzes te gaan maken. 

We stemmen steeds af: wat gaan we doen en waarom, hoe gaan we het doen en wat levert het op. Jij voelt, ervaart en krijgt meteen de ervaring: wat speelt er en wat werkt voor jou.  In mijn aanpak kun je je kleding gewoon aanhouden – het is wel fijn als je iets aan hebt waarin je soepel kunt bewegen.

Kinesiologie

Letterlijk betekend kinesiolgie ‘leer der beweging’. Elke spier heeft, als je in balans bent, een bepaalde basisspanning. Als er stress is, veranderd dat. Kinesiologie kijkt daarbij naar de anatomie, de voeding, het energetische en aangenomen overtuigingen (emoties). Belangrijkste is het zelfgenezend vermogen weer optimaliseren. Zodat jij weer grip krijgt op je leven.

Coaching

In alles wat we doen, gaat het erom jou je eigen authentieke zelf te laten zijn: niet alleen weer in balans komen, maar ook leren en ervaren hoe je dat zelf zo kunt houden. Lichaamshouding, oogopslag, gezichtsuidrukking, de woorden die je kiest. Communicatie is zo veelomvattend , het kan je enorm verreiken en ondersteunen als je leert hoe dat voor jou werkt. Dan kun je verbinden vanuit zelfvertrouwen en rust.

Traumarelease

Soms heb je ervaringen die je niet wil herhalen: zo simpel kun je het woord trauma omschrijven. En voor veel mensen leidt dit tot opgeslagen pijn, gevoelens, lichaamsreflexen. Geen trauma is hetzelfde, geen verwerkingsproces is hetzelfde. De-armouring, Emotional Stress Release, EFT – als je lichaam leert wat het nodig heeft om veilig te zijn, kun je opgeslagen patronen los gaan laten en weer vrijer bewegen. 

Bij Senzij werk ik met verschillende technieken en methoden. Enkele voorbeelden: